.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Τρίτη, Απρίλιος 16, 2024

Λίγα λόγια για τις Κονίστρες

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Η περιοχή των Κονιστρών  χαρακτηρίζεται ημιορεινή, δεν έχει έξοδο προς τη θάλασσα και εκτείνεται στους πρόποδες των Κοτυλαίων (Μαυροβούνι) και στην κοιλάδα που σχηματίζει  στο πέρασμα του ο ποταμός Μανικιάτης. Χαρακτηρίζεται προικισμένη από τη φύση, αφού διαθέτει τεράστιo φυσικό πλούτο.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

H περιοχή δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την ιστορία της, αφού δεν έχουν εντοπιστεί ιστορικά στοιχεία  στους αρχαιολογικούς χρόνους, με εξαίρεση το χωριό  Βρύση που εντοπίζονται σημάδια αρχαίου πολιτισμού. Επίσης, στη κορυφή του λόφου Τραγκουνάρα, υπάρχει το γραφικό ξωκλήσι  Ευαγγελιστρία το οποίο είναι αφιερωμένο στη θεά Αρτέμιδα.. Η ύπαρξη ενετικών πύργων δηλώνει τη παρουσία Ενετών στη περιοχή. Τέλος, κατά την επανάσταση του 1821 η περιοχή των Κονιστρών ανέπτυξε μεγάλη επαναστατική δραστηριότητα.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

Στη περιοχή των Κονιστρών μπορείτε να επισκεφθείτε:

 Το παλαιό πέτρινο νερόμυλο

 Το εξωκλήσι Ευαγγελιστρία

 Τη Πηγή Κολέθρα (Βρύση)

 Τους Ενετικούς Πύργους (Καδίου, Κηπών, Κουρούνιου,Κοιλίου)

 Το Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Καδί)

 Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Κρεμαστός)

 Τη λιθόχτιστη γέφυρα Μονοδρίου

 Τη πηγή Καταβόθρα (Μανίκια)
 Το ναό Αγίου Δημητρίου (Μακρυχώρι)

 Τη Σπηλιά των Χαρίτων

 Το ναό παναγίας της οδηγήτριας(Σπηλιές)

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:
Λειτουργεί νεοσύστατος ξενώνας στη πρώην κοινότητα Άνω Κουρουνίου. Στη περιοχή υπάρχουν εστιατόρια, ταβέρνες που μπορούν να αφήσουν ευχαριστημένο με τις σπεσιαλιτέ τους κάθε απαιτητικό πελάτη. Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε τα παραδοσιακά καφενεία στα Μανίκια και στο Μακρυχώρι για να γευθείτε  τα παραδοσιακά προϊόντα δικής τους παραγωγής. Τέλος, λειτουργούν αρκετές ταβέρνες και καφέ-μπαρ  που ο επισκέπτης μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του για φαγητό και διασκέδαση. Αντίστοιχα, σημαντικό μέρος της νυχτερινής διασκέδασης προσελκύει το Μονοδρύ.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

To άγριο και ορεινό τοπίο  θα συναρπάσει τους φίλους των περιπάτων και όλους τους περιηγητές. Με κέντρο τις Κονίστρες οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μικρές και μεγάλες διαδρομές  όπου θα θαυμάσουν το τοπίο και θα γνωρίσουν όλες τις φυσικές ομορφιές του τόπου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση