.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024

Λίγα λόγια για την περιοχή του Κηρέα

 
ΓΕΝΙΚΑ:
Βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοκεντρικής Εύβοιας και χαρακτηρίζεται ως περιοχή της θάλασσας, του δάσους και της ομορφιάς.
Απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, και είναι προικισμένη από την φύση αφού έχει πολλά προνόμια. Ένα από αυτά είναι ο ποταμός Κηρέας με τα αιωνόβια πλατάνια του. Η περιοχή αυτή σχηματίζει τα ¨Ευβοϊκά Τέμπη¨. Τα πευκόφυτα δάση σε συνδυασμό με τα έλατα στο όρος  Κανδήλι συνθέτουν  ένα μοναδικό τοπίο, ιδιαιτέρα για τους λάτρεις των περιπάτων και του πράσινου. Επιπλέον για τους λάτρεις της θάλασσας θα μαγευτούν από τις ατελείωτες παραλίες με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Διαθέτει τακτική θαλάσσια συγκοινωνία από το λιμάνι του Πηλίου στη Σκόπελο.
 
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

Επισκεπτόμενοι μπορείτε να γνωρίσετε:

 Την αρχαία Κήρινθο

 Το ναό και το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

 Το γεροπλάτανο και τα δίδυμα πλατάνια (Προκόπι και Παρασκευόρεμα)

 Το κονάκι Νόελ

 Το Πύργο του Μπέζα

 Το εκκλησάκι του Ιωάννη του Θεολόγου στο Πήλι

 Το Κάστρο Κλεισσούρας

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Tο μοναδικό πλατανόδασος του ποταμού Κηρέα είναι μία όμορφη και προσιτή περιοχή για όλους, αφού οι πεζοπορείες μέσα στο πράσινο θα σας μείνουν αξέχαστες. Στη συνέχεια ο εντυπωσιακός γεροπλάτανος  που αποτελεί μνημείο ιστορικό, τουλάχιστον 2000 ετών θα σας εντυπωσιάσει. Για τους λάτρεις της θάλασσας υπάρχουν παραλίες μεταξύ Βλαχιάς και Σαρακήνικου, με τις οποίες οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν. Κατευθυνόμενοι προς το Σαρακήνικο  το τοπίο και αφήνοντας πίσω κατάφυτες βουνοπλαγιές και πλαγιές που κατρακυλούν απότομα τα νερά του Αιγαίου προκαλώντας δέος στους περαστικούς, υπάρχει  μία φυσική πλαζ με ψιλή άμμο, πεντακάθαρη θάλασσα και καταπράσινο περιβάλλον.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Στο Προκόπι, υπάρχει εκκλησιαστικός ξενώνας που μπορεί να φιλοξενήσει τους επισκέπτες σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Γενικότερα, στις παραλιακές περιοχές υπάρχουν λιγοστά συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων. Αντίθετα όμως με τα ξενοδοχεία, οι επιλογές για ψαροταβέρνες, ουζερί και κέντρα διασκεδάσεως είναι περισσότερες. Είναι διασκορπισμένα σε όλα τα χωριά, ακόμα και σε εξοχικές περιοχές και προσφέρουν στους επισκέπτες τοπικές νοστιμιές και εντυπωσιακά σπιτικά εδέσματα φτιαγμένα με αγνά υλικά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Οι επισκέπτες έχουν πολλές δυνατότητες περιπλανήσεως, με 4x4 αυτοκίνητα, με χρήση ποδηλάτων βουνού, μοτοσικλετών, πεζοπορίες σε φυσικά μαγευτικά τοπία, εξερευνήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, στις παραλίες με τα καταγάλανα νερά κ.λ.π.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση