.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Τρίτη, Ιούλιος 23, 2024

Λίγα λόγια για τον Δήμο Ερέτριας

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Η Ερέτρια βρίσκεται απέναντι στις αττικές ακτές (Ωρωπός) και νοτιοανατολικά της Χαλκίδας. Είναι χτισμένη σε πεδιάδα που περιβάλλεται από τους λόφους Βουδόχη και Ζερβούνι. Είναι μία από τις δύο αρχαιότερες πόλεις της Εύβοιας. Αποτέλεσε μεγάλη ναυτική δύναμη και γνώρισε επίσης μία αξιοσημείωτη πνευματική άνθηση. Χαρακτηρίζεται τουριστική περιοχή ,καθώς πληθώρα από τουρίστες κάθε χρόνο κατακλύζουν τη περιοχή, για να θαυμάσουν τα αξιοθέατά της ,να περάσουν τις διακοπές τους κυρίως τους θερινούς μήνες και να κολυμπήσουν στις όμορφες και καθαρές της παραλίες.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Η περιοχή είναι γνωστή μόλις από το τέλος της νεολιθικής εποχής. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς πολέμους, ναυμαχίες, μάχες, καθώς λόγω της στρατηγικής θέσης που κατείχε η περιοχή διευκόλυνε πολλές επιχειρήσεις. Το. 3ο αιώνα π.Χ ο Μενέδημος, μαθητής του Πλάτωνα ίδρυσε την περίφημη φιλοσοφική σχολή της Ερέτριας.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

Τη περιοχή τη κοσμούν μια πληθώρα από αξιοθέατα. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι:

 Το νησί των ονείρων

 Το αρχαιολογικό μουσείο

 Το σπίτι με τα μωσαϊκά

 Η ακρόπολή της

 Ο πύργος της ακρόπολης

 Τα ανάκτορά της

 Το αρχαίο θέατρο

 Ο ναός του Διονύσου

 Ο ναός του Δαφνηφόρου Απόλλωνος

 Ο μακεδονικός τάφος

 Ο τάφος των «Ερώτων»

 Το λιμάνι της Ερέτριας

 Η οικία Κανάρη

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Η Ερέτρια αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες  τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στις όμορφες παραλίες της περιοχής με τα καθαρά καταγάλανα νερά . Ακόμη μπορούν διασχίζοντας μία μικρή γέφυρα να επισκεφθούν το «Νησί των Ονείρων», να κολυμπήσουν σε αυτό ή ακόμα και να μείνουν. Ακόμη μπορούν να επισκεφθούν τη παραλία της «τρελής ροδιάς»  του Αγ. Αντρέα, του Μαλακώντα.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:
Η περιοχή, λόγω της μικρής της απόστασης από την Αθήνα, μόλις 75 χλμ της εμφανίζει μεγάλη τουριστική δραστηριότητα. Διαθέτει ποικιλία από οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα όλων των κατηγοριών , ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ. Επίσης διαθέτει πληθώρα από ψαροταβέρνες, μεζεδοπωλεία και ρεστοράν στο λιμάνι και πάνω στη θάλασσα, έτοιμα να εξυπηρετήσουν τις επιθυμίες ακόμα και του απαιτητικού πελάτη και να τον ξετρελάνουν με τις μοναδικές σπεσιαλιτέ τους. Τέλος η Ερέτρια διαθέτει café και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης που υπόσχονται αξέχαστες βραδιές στους επισκέπτες.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Πέραν από τις ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας που μπορείτε να απολαύσετε, η Ερέτρια ποικίλει και στις δραστηριότητες. Κυρίως τους Καλοκαιρινούς μήνες γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη ψυχαγωγία των ντόπιων και των επισκεπτών.  Ακόμα,   δίνεται η δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν όλα τα θαλάσσια τα σπορ, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και ορειβασίες και ποδηλασίες στα βουνά, οι βόλτες με σκάφος στη θάλασσα. Ακόμα στη περιοχή για τους λάτρεις της ιππασίας λειτουργεί και ιππικός όμιλος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση