.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Τρίτη, Νοέμβριος 30, 2021

Λίγα λόγια για την Αιδηψό

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Η Αιδηψός είναι η αρχαιότερη τουριστική πόλη της Ευρώπης, που μέχρι σήμερα διατηρεί την αίγλη άλλα και τη φήμη της χάρη στις ιαματικές της θερμοπηγές. Εκτός από τις ανυπέρβλητες φυσικές ομορφιές που διαθέτει, η φύση της έχει δώσει και θεραπευτικά δώρα, που έχουν τη μορφή νερού. Στην πόλη αυτή μπορεί κανείς να ξεκουραστεί, να διασκεδάσει, να ηρεμήσει και να θεραπευθεί. Στην περιοχή και στην ευρύτερη περιφέρειά της λειτουργούν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες ,συγκροτήματα ,ενοικιαζόμενα δωμάτια όλων των κατηγοριών και SPA υψηλών προδιαγραφών επίσης αποτελεί και ορμητήριο για εξορμήσεις σε όλη τη Β. Εύβοια καθώς διαθέτει και γραμμές 
F/ B όπου κάνουν την πρόσβαση πιο εύκολη.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:
Από αρχαιοτάτων χρόνων διατηρεί τη διαχρονική της ταυτότητα . Η περιοχή αποτελεί την άλλη άποψη της Β. Εύβοιας. Είναι μία παγκόσμια διαχρονική ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζεται ανεξίτηλη στο πέρασμα του χρόνου. Οι πρώτες ενδείξεις ζωής εμφανίστηκαν κάπου στη σημερινή της θέση. Παραμένει άγνωστο το πότε και από ποιους χτίστηκε η Αιδηψός. Το βέβαιο είναι πως τα θερμά νερά της βρίσκονταν σε χρήση πριν από το 4 π. Χ. Η πόλη αυτή πρέπει να καταστράφηκε από τους Πέρσες μετά την ναυμαχία του Αρτεμισίου.
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

Στην περιοχή της Αιδηψού μπορείτε να δείτε:

 Τον ενετικό ερειπωμένο πύργο (Πολύλοφος)

 Τα αρχαία ρωμαϊκά λουτρά στη θέση Τούρλα (Γιάλτρα)

 Τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Γιάλτρα)

 Τη Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων

 Τα ερείπια ναού του Ιωάννη του Καλυβίτη στη θέση Αλμυρή (Γιάλτρα)

 Τα όστρακα χειροποίητων αγγείων στη θέση Κουμπί (Λ. Αιδηψού)

 Το νέο υδροθεραπευτήριο του Ε.Ο.Τ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:
Οι παραλίες του δήμου Αιδηψού όπως προαναφέραμε είναι πηγές από ιαματικά νερά. Οι πηγές αυτές δεν περιορίζονται μόνο στην Αιδηψό, αλλά εκτείνονται και στα δημοτικά της διαμερίσματα. Τα Γιάλτρα χαρακτηρίζονται ως ένα από τα πιο γραφικά παραλιακά χωριά. Βρίσκονται στο Ν. Α άκρο της χερσονήσου της Λιχάδας με προνόμιο τη θέα προς τον Ευβοϊκό. Τα Ήλια είναι ένα πανέμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι, μικρό σε έκταση και πληθυσμό, αλλά μεγάλης σημασίας και ενδιαφέροντος. Τέλος μία ακόμη οργανωμένη παραλία που παρουσιάζει τουριστική δραστηριότητα στο δήμο αυτό είναι η παραλία Γρεγολίμανου.
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:
Η Αιδηψός, με τις φημισμένες  θερμές πηγές της, έχει αναπτύξει  μεγάλη τουριστική δραστηριότητα από πολύ παλιά .η τουριστική κίνηση της πόλης παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση κατά τη θερινή περίοδο. Λειτουργούν μεγάλες ξενοδοχειακές

μονάδες και SPA υψηλών προδιαγραφών ενώ σε πολλές δεκάδες ανέρχονται τα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και τα συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων. Ο αριθμός κέντρων φαγητού, ποτού και διασκέδασης είναι εκ των πραγμάτων μεγάλος. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις διαθέτουν μεγάλη ποικιλία αγαθών, ποιότητα και φαντασία στις δημιουργίες τους που αφήνουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες ευχαριστημένους.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων έχουν οι επισκέπτες της περιοχής, ιδιαίτερα κατά τις εποχές μεγάλης τουριστικής κίνησης . Θαλάσσια σπορ, οργανωμένες πλαζ,ψάρεμα, ποδηλασία καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται από το δήμο της περιοχής ψυχαγωγούν τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους ντόπιους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση