.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024

Λίγα λόγια για τον Καφηρέα

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Τα μικρά χωριά που αποτελούν την παλαιά κοινότητα Καφηρέως είναι  γνωστά και ως Καβοντόρος. Μέχρι πρόσφατα τα χωριά ήταν πολύ απομονωμένα, ενώ πλέον έχουν αρχίζουν και αναπτύσσονται. Την ανάπτυξή τους αυτή την οφείλουν στις μεγάλες κοιλάδες που έχουν γύρω
τους που καταλήγουν σε μικρούς όρμους με κρυμμένες παραλίες.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

 H περιοχή της Όχης συγκεντρώνει στους κόλπους της πάνω από 700 είδη πουλιών εκ των οποίων ορισμένα είναι σπάνια και προστατευόμενα είδη, αυξημένη ποικιλία ορνιθοπανίδας, ερπετά, αμφίβια, σπάνια γεωλογία.

 Το Δρακόσπιτο της Όχης, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο στην υψηλότερη κορυφή της

 Το φαράγγι του Δημοσάρη, οι κορυφές του οποίου ήταν τόποι λατρείας της λατρείας στο παρελθόν και του Προφήτη Ηλία στο παρόν.

 Ο Καστανόλογγος, αποτελεί φυσικό μουσείο. Σχηματίζει πράσινη όαση απ’ όπου έχει κανείς πανοραμική θέα το νοτιότερο ακρωτήριο της Εύβοιας.

 Το φαράγγι του Αγίου Δημητρίου

 Το Κοκκινόκαστρο της Καρύστου                         

 Η κοιλάδα των Μυλών

 Τα αρχαία λατομεία

  Το φαράγγι της Αρχάμπολης

 Το Γιοκάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο

 Το Μπούρτζι (διώροφο φρούριο στα ανατολικά του λιμανιού της Καρύστου

 Η αρχαία Γεραιστός

 Ο αρχαιολογικός χώρος Πλατανίστου ( ίχνη αρχαίου οικισμού με το όνομα «Ελληνικό» )

 Το μνημείο του ΑΦΑΝΟΥΣ  ΝΑΤΟΥ (προκυμαία Καρύστου)

 Το καταφύγιο της Όχης

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Στις ακτές του Νότιου Ευβοϊκού μπορείτε να συναντήσετε  μερικές από τις οργανωμένες ή μη, τουριστικές παραλίες, που οι πιο φημισμένες από αυτές επικοινωνούν πορθμειακά με τις απέναντι ακτές της Αττικής. Τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά του νότιου Ευβοϊκού μαγεύουν τους επισκέπτες. Μερικές από αυτές τις παραλίες είναι το Λειβαδάκι, η Γαλλίδα, το Κοχύλι, ο Μπούρτος, το Νησάκι, το Καστρί και η Ψιλή Άμμος.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων συγκεντρώνονται περισσότερο στη περιοχή της Καρύστου. Οι εγκαταστάσεις αυτές διακρίνονται για τη ποιότητά τους και καλύπτουν κατά μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες των επισκεπτών. Ο αριθμός  κέντρων σίτισης και διασκέδασης είναι μεγάλος , ενώ ταβέρνες και μεζεδοπωλεία συγκεντρώνονται κυρίως στις παραλίες.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Στις οργανωμένες πλαζ της περιοχής οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν διάφορα θαλάσσια σπορ, να επιχειρήσουν πεζοπορίες στη περιοχή της Όχης ή κρουαζιέρες με μικρά σκάφη οργανωμένες από το τουριστικό γραφείο της Καρύστου. Ακόμα μία κρουαζιέρα στους Πεταλιούς ,σε αυτή τη γραφική συστάδα από εννέα νησάκια συγκαταλέγεται στις ευχάριστες εκπλήξεις που επιφυλάσσει η Εύβοια στους επισκέπτες της. Αφετηρία της κρουαζιέρας είναι το Μαρμάρι. Τόσο τα νησάκια όσο και ο θαλάσσιος χώρος ενδείκνυνται για όλων των ειδών τις θαλάσσιες ενασχολήσεις, καθώς και ψάρεμα, καταδύσεις, κολύμπι, ηλιοθεραπεία, φωτογράφηση και εξερευνητικές πεζοπορίες στο εσωτερικό των γραφικών νησίδων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση