.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024

Λίγα λόγια για τη Χαλκίδα

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Ο Δήμος Χαλκιδέων αποτελεί τη πρωτεύουσα του νομού Ευβοίας και θα λέγαμε πως εκεί χτυπάει η ιστορική, εμπορική και πολιτιστική καρδιά της Ευβοίας. Η πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά, χωρίζεται από την ακτή της Βοιωτίας με τον πορθμό του Ευρίπου. Είναι χτισμένη περιμετρικά από αυτόν. Είναι γνωστή παγκόσμια για το παλιρροϊκό της φαινόμενο, όπου τα νερά ανά έξι ώρες περίπου αλλάζουν κατεύθυνση. Η τουριστική υποδομή της χαρακτηρίζεται αξιόλογη και μπορεί να αφήσει ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Λόγω της θέσης της διαδραμάτισε και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο . είναι χαραγμένη από πολλά ιστορικά  μνημεία που τη κοσμούν. Βυζαντινές εκκλησίες, ενετικά φρούρια και αρχαιολογικά  μνημεία που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. Αποτέλεσε σπουδαία ναυτική δύναμη και επέβαλε την δύναμή της και τις διαθέσεις της σε όλους τους λαούς που τη κατοικούσαν. περνά από τα χέρια των Βυζαντινών, Φράγκων και Βενετών αυτοκρατόρων, που τη καθιστούν σταθμό και ορμητήριο για το στόλο τους. Το 1470 περνά στα χέρια Tων Τούρκων, ενώ το 1833 απελευθερώνεται.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

Γνωρίζοντας καλύτερα τη πόλη της Χαλκίδας θα μπορούσατε να επισκεφθείτε:

 Το Πορθμό του Ευρίπου

 Το Κάστρο του Καράμπαμπα

 Τον Ι.Ν Προφήτη Ηλία

 Τον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής

 Τον Ι.Ν Αγίου Ιωάννη

 Τον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου

 Το τζαμί

 Το Κόκκινο Σπίτι

 Τις Καμάρες (Ρωμαϊκό υδραγωγείο)

 Το Δημαρχείο (πρώην μέγαρο Κότσικα)

 Το Αρχαιολογικό Μουσείο

 Το Λαογραφικό μουσείο

 Το Δημοτικό θέατρο Παπαδημητρίου

 Τη παραλία Χαλκίδος

 Την υψηλή Γέφυρα

 Το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Κανήθου

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Η σημερινή Χαλκίδα προσελκύει τη πλειονότητα των επισκεπτών της  με δέλεαρ τις φυσικές της χαρές και τις τουριστικές της εγκαταστάσεις. Διατηρεί το πλεονέκτημα της μικρής απόστασής της από την Αθήνα και θεωρείται το ομορφότερο παραθαλάσσιο και κοσμοπολίτικο προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας. Πέραν από τη παραλία της, που λειτουργεί ως τόπος ψυχαγωγίας και διασκέδασης  τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ενοίκους της μπορείτε εξερευνήσετε και άλλες παραλίες, όπως τον Άγιο Μηνά, τις Αλυκές ,τον Φάρο κ.α.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

O δήμος Χαλκιδαίων διαθέτει μεγάλη ποικιλία από συγκροτήματα και ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών. Η πόλη είναι φημισμένη για τις ταβέρνες της, τα ουζερί, τα μεζεδοπωλεία και τις σπουδαίες τοπικές σπεσιαλιτέ. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη παραλία της Χαλκίδας, με θέα τα καταγάλανα νερά της πόλης και τη παλαιά γέφυρα, καθώς και διασκορπισμένα και μέσα στη πόλη έτοιμα να εξυπηρετήσουν τις επιθυμίες ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Η Χαλκίδα διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ευχάριστες ψυχαγωγικές και αθλητικές ενασχολήσεις, όπως κολύμβηση, ιστιοπλοΐα , καταδύσεις, ψάρεμα, θαλασσινούς περιπάτους, ιππασία, αγώνες αυτοκινήτων, μότο κρος κ. α  Μικροί και μεγάλοι σμίγουν στο δημοτικό πάρκο με τις νεροτσουλίθρες, ενώ για τους πιο τολμηρούς προσφέρεται Bangee Jumping από τη μεγάλη γέφυρα του Ευρίπου που θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα μέρη της Ελλάδας για το συναρπαστικό χόμπι αυτό. Πολλές και ποικίλες είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη περιοχή κυρίως τις θερινές περιόδους με πρωτοβουλία τόσο του Δήμου όσο και των τοπικών συλλόγων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση