.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024

Λίγα λόγια για την περιοχή του Νηλέα

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Είναι ένα μαγευτικό τοπίο, λόγω του καταπράσινου βουνού με τα τρεχούμενα νερά και γαλάζιων θαλασσών ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Η Αγία Άννα  προτιμάται τόσο από τους λάτρεις της θάλασσας όσο και από τους λάτρεις του βουνού, καθώς αποδεικνύεται ιδανική αφού υπάρχει άπλετη θέα προς το απέραντο Aιγαίο και συνδυάζει τις ανάγκες και των δύο.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Η περιοχή απέκτησε το όνομά της από το ποταμό που την διαρρέει. Οι πρώτοι οικισμοί φαίνεται πως χτίστηκαν κατά τον 5ο αιώνα π. Χ . Η θέση της περιοχής διευκόλυνε στο να εντοπίζουν πιο έγκαιρα τα πλοία των Αλγερινών Κουρσάρων. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας  ήταν η πλουσιότερη και η μεγαλύτερη περιοχή.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

Επισκεπτόμενοι μπορείτε να εμπλουτίσετε περισσότερο τις  γνώσεις και εμπειρίες σας μέσα από:

 Το μουσείο της φύσης

 Το απολιθωμένο δάσος (Κερασιά)

 Το φαράγγι του ποταμού Νηλέα

 Τον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας (Παλαιά τρίκλιτη βυζαντινή εκκλησία)

 Τον Ιερό Ναό Γενήσσεως της Θεοτόκου

  Το Μουσείο Λαϊκής τέχνης και Αγροτικής ζωής

 Τα ερείπια του Πύργου (θέση : Πύργος)

 Ι.Ν Αγίας Ζώνης

 Παραλία Φραγκάκι(Αχλάδι)

 Θέσεις ¨Λουτρό¨,¨Βάρκα¨,¨Παλαιόκαστρο¨

 Λευκονήσια(νησίδια στη ΒΑ ακτή της Ευβοίας)

 Κερασέντηνο (λείψανα αρχαίου οικισμού)

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Ο συνδυασμός του καταπράσινου βουνού με τα τρεχούμενα νερά της γαλάζιας θάλασσας θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Πιο συγκεκριμένα η παραλία της Αγίας Άννας με τα βαθιά γαλανά νερά της ,γίνεται από ένα γραφικό χωριουδάκι, ένα τουριστικό θέρετρο που μπορεί να προσφέρει όλες τις ανέσεις στον επισκέπτη. Ακόμα και οι λάτρεις της δασικής αναψυχής θα αγαπήσουν τη περιοχή.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Η περιοχή λόγω της τουριστικής της δραστηριότητας διαθέτει συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων όλων των κατηγοριών καθώς και οργανωμένα κάμπινγκ. Οι τιμές των καταλυμάτων ποικίλουν και ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις. Μεγάλη ζήτηση υπάρχει συνήθως κατά τους θερινούς μήνες. Ο αριθμός κέντρων φαγητού, ποτού και διασκέδασης είναι μεγάλος . Λόγω  του ανταγωνισμού υπάρχει ποικιλία γεύσεων, ποιότητα και φαντασία.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Για τους λάτρεις της φύσης προτείνονται μακρινοί περίπατοι στο δάσος ακόμη και ορειβασία . Οι λάτρεις της θάλασσας θα μπορέσουν να απολαύσουν ατελείωτες ώρες στη παραλία της περιοχής κάνοντας διάφορα θαλάσσια σπορ στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της περιοχής.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση