.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024

Λίγα λόγια για το Ληλάντιο

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Βρίσκεται μόλις έξι χιλιόμετρα από τη πρωτεύουσα της Εύβοιας τη Χαλκίδα. Είναι ένας τόπος προικισμένος με φυσική ομορφιά όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την αρμονική συνύπαρξη του πράσινου και γαλάζιου τοπίου, του βουνού και της εύφορης πεδιάδας  του Ληλαντίου.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Το όνομα προήλθε από την γεωγραφική του θέση στην οποία βρίσκεται καθώς είναι τοποθετημένος πάνω στο Ληλάντιο πεδίο. Υπήρξε αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στους Χαλκιδέους και τους Ερετριείς και εδώ διαδραματίστηκε ο μεγαλύτερος σε χρονική διάρκεια πόλεμος, γνωστός και ως

 << Ληλαντικός Πόλεμος >>.Στην παλιά πρωτεύουσα του Ληλαντίου, την αρχαία Ξηρόπολη βρέθηκε το αρχαιότερο νόμισμα ( 3.000 Π. Χ ) της Εύβοιας και η αρχαιότερη ενδυμασία των Ευβοέων.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:
Στο Ληλάντιο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ευχάριστη περιήγηση στα γύρω παραδοσιακά χωριά και να επισκεφθούν τα εξής :

 Το Πύργο του Βασιλικού ( στο παλιό κέντρο του Βασιλικού )

 Τη παραλία Λευκαντί με τα καταγάλανα νερά  και πλήθος από ταβέρνες όλων των απαιτήσεων

 Τη περιοχή Ξηρόπολη όπου εκεί βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν στοιχεία του αρχαίου πολιτισμού

 Τους δίδυμους Ενετικούς Πύργους του 13ου αιώνα , στη  περιοχή του Μύτικα

 Το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου ( Μύτικας )

 Τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ( Μύτικας )

 Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Νέα Λάμψακο

 Την περιοχή Μπούρτζι με τις πεντακάθαρες παραλίες

 Το Κάστρο « Καστέλι» στη περιοχή Φύλλα

 Το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αρμά

 Τον οικισμό Καμάρι

 Το σπίτι του ναυάρχου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Ανδρέα Μιαούλη.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Το Ληλάντιο μπορεί να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών. Οι λάτρεις του βουνού μπορούν να περιηγηθούν στη περιοχή του Μύτικα και να απολαύσουν μια βόλτα  στην καταπράσινη κοιλάδα, συναντώντας στρέμματα αμπελώνων όπως και τους Ενετικούς Πύργους στο κόμβο Μύτικα – Φύλλα- Αφράτι. Έπειτα μπορούν να επισκεφθούν το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αρμά στη περιοχή Φύλλα και να απολαύσουν την ηρεμία της γύρω φύσης καθώς και να ξεναγηθούν στην ιστορική Μονή που θεωρείται ότι χτίστηκε το 13ο αιώνα.

Για τους λάτρεις της θάλασσας, η περιοχή του Λευκαντί και της Νέας Λαμψάκου παρέχουν γαλήνιες και ευχάριστες διακοπές συνδυάζοντας τις τοπικές θαλάσσιες λιχουδιές με τη θέα στα καταγάλανα νερά του Ευβοϊκού.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Στο Ληλάντιο η διασκέδαση επικεντρώνεται στα παράλια της περιοχής. Στη παραλία Λευκαντί και στην Νέα Λάμψακο υπάρχουν εστιατόρια, ταβέρνες, ψαροταβέρνες που μπορούν να εκπληρώσουν όλες τις γαστριμαργικές προτιμήσεις ενώ club και bar προσφέρουν αξέχαστες βραδιές χορού και διασκέδασης. Για τους επισκέπτες  που προτιμούν  τις ήρεμες διακοπές, μια βόλτα στον πεζόδρομο της Παραλίας Λευκαντί με θέα τα ήρεμα νερά του Ευβοϊκού θα τους ξεκουράσει και θα τους χαρίσει την χαλάρωση και ηρεμία που αναζητούν στις διακοπές τους .

Επίσης κατά τους θερινούς κυρίως μήνες διοργανώνονται πανηγύρια και παζάρια όπου μπορεί κανείς να απολαύσει αξέχαστες καλοκαιρινές νύχτες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση