.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024

Λίγα λόγια για την περιοχή της Λίμνης

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Απλώνεται και συνδέεται με τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού. Διαθέτει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τους  απαιτητικούς στις ανέσεις επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν ήρεμες και ευχάριστες διακοπές. Η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται από άπλετο ιστορικό πλούτο, ο οποίος πηγάζει από Ομηρικά και Βυζαντινά χρόνια, καθώς επίσης και από μεγάλη ποικιλία από μύθους, ιστορίες θρύλους και παραμύθια που απαρτίζουν τη λαογραφία της περιοχής. Έχει σημειώσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Οι πρώτες εμφανίσεις της Λίμνης γίνονται στα προϊστορικά χρόνια μέσω της μυθολογίας. Πολλά σημαντικά πρόσωπα της ιστορίας, όπως Όμηρος, Αριστοφάνης, Σοφοκλής κ.α  έχουν αναφερθεί επανειλλημένα στη περιοχή και στη λατρεία του Δία, της Ήρας, του Ποσειδώνος, του Απόλλωνα, και της Αφροδίτης που τελούνταν εκεί. Το 1821 η Λίμνη κηρύττει την επανάσταση στηρίζοντας τον αγώνα με τη ναυτική της δύναμη. Η πόλη όμως καταστρέφεται από το μένος και την οργή των Τούρκων. Η Λίμνη είναι πατρίδα του Αγγελή Γοβιού.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

Εξερευνώντας κάποιος καλύτερα τη Λίμνη μπορεί να γνωρίσει:

 Τη Βυζαντινή Μονή του Αγ. Νικολάου

 Τη Μονή του Οσίου Δαυίδ

 Ι .Ν  Ζωοδόχου Πηγής

 Τις δύο Σπηλαιώδεις εκκλησίες

 Το Κάστρο ¨Στεφάνι¨

 Το Κάστρο ¨Δάφνης¨

 Τον Ενετικό Πύργο(δεσπόζει στη μέση του χωριού)

 Το φαράγγι των Καναλιών

 Το Αρχοντικό των Τομπάζηδων

 Το Λαογραφικό και Ιστορικό μουσείο

 Το Υδροβιολογικό Μουσείο

 Το μουσείο του Θαλάσσιου Βιομηχανικού εργαστηρίου(¨Άγιος Γεώργιος¨)

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Η περιοχή διαθέτει καταπληκτικές οργανωμένες  παραλίες αποτελούμενες από ψιλά βότσαλα και καταγάλανα νερά,  υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές εγκαταστάσεις όπου σας προσφέρουν μια άνετη και ευχάριστη διαμονή. club κτλ Επίσης η ποικιλία των κέντρων διασκέδασης(ταβέρνες, ψαροταβέρνες, ουζερί, cafe)ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Πλήθος από δραστηριότητες όλων των αρεσκειών θα σας ενθουσιάσουν. Για τους λάτρεις των θαλάσσιων sports υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί οποιοδήποτε σας ενδιαφέρει,(jet ski, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα, surf ,κανό, θαλάσσια ποδήλατα, )και πολλά παιχνίδια στην αμμουδιά(volley ball, tennis,κτλ). Επίσης πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα θαλάσσια ταξί που εκτελούν μικρές κρουαζιέρες στην υπόλοιπη βόρεια Εύβοια. Όσον αφορά κάποιους που τους αρέσει η περιπέτεια και η εξερεύνηση όλα τα χωρία της περιοχής προσφέρουν έφορο έδαφος για τους φυσιολάτρες και ιδιαίτερα ο οικισμός Δρυμώνα ένα προικισμένο φυσικό περιβάλλον με τους μαγευτικούς καταρράκτες και το ειδυλλιακό τοπίο του. Καθώς πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο γίνονται στην περιοχή όπου διασκεδάζουν και ευχαριστούν τους επισκέπτες.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Μεγάλη ποικιλία παρουσιάζουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται. Οι εκδηλώσεις αυτές , που ονομάζονται « Ελύμνια » ξεχωρίζουν από τις άλλες της Βόρειας Εύβοιας λόγω του πλουραλισμού, της διάρκειας  και της ποιότητάς του. Το φεστιβάλ αυτό περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις κλασσικής, μοντέρνας και λαϊκής μουσικής, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, διαλέξεις κ.α.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση