.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024

Λίγα λόγια για την περιοχή του Αυλωναρίου

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Το Αυλωνάρι βρίσκεται στο Ανατολικό-Νοτιοανατολικό τμήμα της Εύβοιας και βρέχεται από τα κύματα του γαλάζιου Αιγαίου. Απέχει 60χλμ από την Χαλκίδα όπου είναι και η πρωτεύουσα του νομού. Οι εξαιρετικές κλιματολογικές  συνθήκες της περιοχής, τα φυσικά της πλεονεκτήματα, το ευχάριστο και δροσερό περιβάλλον η καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου που πλαισιώνει την περιοχή και ο συνδυασμός μίας καταπληκτικής νησιωτικής θάλασσας με απέραντες αμμουδιές και μίας ενδοχώρας που διασχίζεται από ένα ποτάμι με πανέμορφα αιωνόβια πλατάνια ,δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον διακοπών για τους εραστές της φύσης. Τα καταλύματα της περιοχής είναι μικρά παραδοσιακά καταλύματα όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με το ντόπιο στοιχείο.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:
Το Αυλωνάρι δημιουργήθηκε κατά το 10ο ή 11ο αιώνα από τους κατοίκους των χωριών Οιχαλίας, Αγίας Θέκλας, Σαρρή, Κοιλών, Αγίας Ελεούσας κ.α. που είχαν καταστραφεί από επιδρομές Σαρακηνών. Στα χρόνια της Φραγκοκρατίας το Αυλωνάρι κατείχε εξέχουσα θέση.
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

Σε όλους τους οικισμούς υπάρχουν πολλά αξιοθέατα θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τους μεσαιωνικούς πύργους και τις βυζαντινές εκκλησίες σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Τα κυριότερα είναι :

 Ο μεσαιωνικός πύργος

 Ο ναός του Αγίου Δημητρίου

 Η μονή Αγίου Χαραλάμπους Λευκών

 Η Μονή Καρυών

 Ο Ναός Αγ. Ιωάννου Προδρόμου

 Το Κάστρο Ποτίρι

 Οι Βυζαντινοί Ναοί Αγίου Δημητρίου Καταρράχτη, Θεοτόκου, Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Αγίας Θέκλης

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:
Πολλά είναι τα κίνητρα για επίσκεψη της περιοχής. Οι θαυμάσιες ακρογιαλιές με τις πεντακάθαρες και απέραντες αμμουδιές, τα πυκνόφυτα καταπράσινα υψώματα με την προσφερόμενη πανοραμική θέα τους προς το Αιγαίο και τα πεδινά της κεντρικής Εύβοιας  καθώς και η συνεχώς βελτιούμενη τουριστική υποδομή του Δήμου μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου και ως εκ τούτου απαιτητικού επισκέπτη. Οι αμμουδιές προσφέρονται για όλα τα θαλάσσια σπορ ενώ οι φίλοι του ψαριού και του ψαρέματος θα ενθουσιαστούν με τα πεντανόστιμα ψάρια του Αιγαίου. Στην περιοχή του δήμου Αυλώνος υπάρχουν οι γραφικότερες παραλίες στην Εύβοια .Μερικές από αυτές είναι :η Κορασίδα, ο Κάλαμος , η Μουρτερή παραλία 4χλμ,  ο Άγιος Μερκούριος, παραλία 3χλμ( στο τέλος της υπάρχει σπηλιά με σταλαχτίτες), η παραλία Μπουρνιάς (διάσημος ψαρότοπος)και τέλος η παραλία Μάγειρας. Χαρακτηρίζονται κοσμοπολίτικες, πεντακάθαρες, τα καταγάλανα νερά τους μαγεύουν το κάθε επισκέπτη, τον χαλαρώνουν ενώ παράλληλα τον διασκεδάζουν. . Επιπλέον του δίνεται η ευκαιρία να απολαύσει μια βόλτα στην ενδοχώρα που διασχίζεται από ένα ποτάμι με αιωνόβια πλατάνια όλα αυτά σε συνδυασμό μεταξύ τους δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον διακοπών.
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Η περιοχή, λόγω της τουριστικής της δραστηριότητας διαθέτει ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια
πολύ καλής ποιότητας . Τα ουζερί, οι ψαροταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία που λειτουργούν σχεδόν όλη τη διάρκεια του
έτους, φιλοξενούν τους λάτρεις του καλού φαγητού με τοπικές σπεσιαλιτέ , ντόπια βαρελίσια ρετσίνα και εξυπηρέτηση
που θα αφήσουν ευχαριστημένο και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Η περιοχή, λόγω της τουριστικής της δραστηριότητας διαθέτει ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια πολύ καλής ποιότητας . Τα ουζερί, οι ψαροταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία που λειτουργούν σχεδόν όλη τη διάρκεια του έτους, φιλοξενούν τους λάτρεις του καλού φαγητού με τοπικές σπεσιαλιτέ , ντόπια βαρελίσια ρετσίνα και εξυπηρέτηση που θα αφήσουν ευχαριστημένο και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση