.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024

Φαράγγι Νηλέα (Αράπης)

 

 

 

Εκεί υπάρχουν ταμπέλες και βέλη που καθοδηγούν την είσοδό μας στο μονοπάτι, που με τη σειρά του μας κατεβάζει στην κοίτη του ποταμού Νηλέα.

Το μονοπάτι μπαίνει μέσα σε πλούσια βλάστηση αποτελούμενη από σχοίνα, αριές, αγριοφυστικιές, πεύκα κλπ. Σε κάποια σημεία το μονοπάτι έχει πολύ καλή θέα του φαραγγιού από ψηλά. Μετά από 20 λεπτών περίπου κατηφορική πορεία φθάνουμε στην κοίτη του ποταμού, όπου λίγα μέτρα μπροστά μας βρίσκεται η είσοδος του φαραγγιού. Η πορεία μας από εδώ και πέρα έχει κατεύθυνση βόρεια και είναι μέσα στο νερό.

Η είσοδος στο φαράγγι του Νηλέα είναι εντυπωσιακή. Στο σημείο αυτό το φαράγγι είναι πολύ στενό και το ύψος του φθάνει περίπου 50 μ. Σε πολλά σημεία του τεράστιοι μονόλιθοι που έχουν πέσει, δημιουργούν είδος στέγης και ο ήλιος με δυσκολία φωτίζει τη κοίτη του ποταμού.

Για να διασχίσει κανείς το φαράγγι του Νηλέα χρειάζεται μαγιό, γιατί σε πολλά σημεία πρέπει να κολυμπήσεις σε νερό βάθους πάνω από ένα μέτρο. Το φαράγγι από την είσοδο μέχρι την τσιμεντένια γέφυρα των Αμελαντών, έχει μήκος 1.400 μ. και χρειάζονται περίπου 2 ώρες για να το διασχίσει κανείς με αργό ρυθμό.

Από την γέφυρα Αμελαντών υπάρχει ανηφορικός δασικός δρόμος 2 χλμ., που οδηγεί στο πλάτωμα που έχουμε αφήσει το αυτοκίνητο. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει την πορεία του μέσα στο ποτάμι για άλλα 3,5 χλμ. και να βγει μετά από διαδρομή 5 ωρών περίπου στο χωριό Κερασιά.



ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση